“Η πλατεία ερωτηματικό” / “Question mark square”

Move the Public Space | Βίκυ Αγγελίδου / Vicky Angelidou (Thessaloniki, Greece & Tilburg, Netherlands)
11.09 | 21:30
Πλατεία Εμπορίου, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη / Emporiou Square, Agiou Mina 1, Thessaloniki

Η site specific παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Εμπορίου και θα είναι αποτέλεσμα μιας ιστορικής και φωτογραφικής έρευνας, καθώς και της μαρτυρίας του κ. Βασίλη Αγραφιώτη, ιδιοκτήτη καταστήματος και μοναδικού κατοίκου στην ευρύτερη περιοχή.
Τι σημαίνει η πλατεία Εμπορίου για μας; Τι δημιουργεί στα σώματα των χορευτών η μνήμη; Πως αποτυπώνουμε το παρελθόν και πως αυτοσχεδιάζουμε το μέλλον; Μπορεί ο χορός να μιλήσει για τον χώρο και τον χρόνο;

Στην παράσταση θα ακουστεί ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης και στον χώρο θα υπάρχει μια μικρή φωτογραφική έκθεση.

Η παράσταση θα είναι αποτέλεσμα του σεμιναρίου Move the Public Space.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
http://pocketdancefestival.com/workshops/

Διάρκεια: 20 min

Ιδέα/Δραματουργία: Βίκυ Αγγελίδου

Συνδημιουργία: Βίκυ Αγγελίδου & Συμμετέχοντες του εργαστηρίου

Ερμηνεία: Μανταλένα Kαραβάτου, Γιάννης Θεολογίτης, Ευαγγελία Σακαλή, Σαββίνα Ρωμανού, Κλειώ Παυλίδου, Νικολέτα Κυφωνίδου, Αμαλία – Δάφνη Γιοβανοπούλου

Μουσική Σύνθεση: David Lynch

Ιστορική Έρευνα: Κων/νος Μαυρίδης

Συνέντευξη/Ευχαριστίες: Βασίλης Αγραφιώτης / Takadum

Είσοδος Ελεύθερη

The site specific performance will take place at Emporiou Square and it will be the result of a historical and photographic research, as well as the testimony of Mr. Vassilis Agrafiotis, a shop owner and sole resident in the area.
What does Emporiou Square mean to us? What does memory create in the dancers’ bodies? How can we imprint the past and how can we improvise the future? Can dance talk about space and time?

The performance will feature an audio clip of the interview and a small photo exhibition on site.

The performance will be the result of the workshop Move the Public Space.
For more Info and Registration:
http://pocketdancefestival.com/workshops/

Duration: 20 min.

Concept/Dramatourgy: Vicky Angelidou

Co-creation: Vicky Angelidou & Participants of the workshop

Performance: Mantalena Karavatou, Giannis Theologitis, Evangelia Sakali, Savvina Romanou, Klio Pavlidou, Nikoleta Kifonidou, Amalia – Daphne Giovanopoulou

Music Composition: David Lynch

Historical Research: Dean Mavridis

Interview/Special Thanks: Vasilis Agrafiotis / Takadum

Free Entrance

Η Βίκυ Αγγελίδου είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Χορό και έχει τελειώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Fontys, του Tilburg της Ολλανδίας, στο αντικείμενο Performing Public Space. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της δημιούργησε την διαδραστική παράσταση Move the Public Space (2017-18), που παρουσιάστηκε σε εξωτερικούς χώρους σε Ελλάδα, Βέλγιο και Ολλανδία. Συνδημιούργησε την παράσταση Hear me to See you με τον μουσικό Xavier Geerman που παρουσιάστηκε στο Studio 29A (Θεσσαλονίκη), στο Mariengaarden και στο Ateliers (Tilburg, Netherlands), στο Dwarsdriewer performing arts festival (Kiel, Germany) και στο Dance Days (Χανιά). Συνδημιούργησε την παράσταση ΧΑΠΙNESS με τον χορευτή Florian Hoffmeier, που παρουσιάστηκε στο Studio 29A, (Θεσσαλονίκη). Χορογράφησε την παράσταση Crush (2017) που παρουσιάστηκε στο Die Wolke Theater (Θεσσαλονίκη), στο 2ο Δικό μου Φεστιβάλ χορού και στο ΠΚ Θέατρο (Αθήνα), την παράσταση Flex (2016) που παρουσιάστηκε στο 1ο Δικό μου Φεστιβάλ χορού, στο 15ο Φεστιβάλ Χορού Ελλήνων Χορογράφων και στο Θέατρο Κεφαλληνίας (Αθήνα), το video dance SKOURIES (2015) που παρουσιάστηκε στο 5ο Athens Video Dance Project (Αθήνα), στο Φεστιβάλ Δημήτρια (Θεσσαλονίκη), στο Freedom of Expression (Αθήνα) και στο φεστιβάλ 10th edition of voices from the waters International film festival (Ινδία).
Έχει χορέψει στα πλαίσια της εκπαίδευσής της στο Passing Through μαζί με μια ομάδα 34 χορευτών στο Σύγχρονο Θέατρο (Αθήνα, 2015) και μαζί με 69 χορευτές στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (2018). Συνδιοργάνωσε το residency στην Μπρατισλάβα και χόρεψε στην παράσταση εμπνευσμένη από το Passing through 11 ways to make soup (Studio 12, Bratislava, Slovakia, 2018). Συνεργάστηκε για την δημιουργία του Video Dance Chromosoma (8th Athens Video Dance Project, 2019) και χόρεψε για την παράσταση Ρίζες και Ε7τά. Συνεχίζει να εκπαιδεύεται κυρίως στις τεχνικές Passing Through και Flying Low με τον David Zambrano. Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 1 μήνα εντατικό σεμινάριο Passing Through στην Κατάνια της Ιταλίας καθώς επίσης και στο μηνιαίο σεμινάριο EXIN στην Κέρκυρα. Επίσης, παρακολουθεί την δουλειά του Edivaldo Ernesto (Depth Movement) τα τελευταία 2 χρόνια. Εκπαιδεύτηκε για 2 εβδομάδες στην τεχνική Gaga με τον Ohad Naharin, και στην χορογραφική σύνθεση της ομάδας Ultima Vez με τον Wim Vandekeybus.

MORE INFO
https://www.facebook.com/movethepublicspace/