Ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού στη Θεσσαλονίκη, με 17 μικρού μήκους παραστάσεις, 1 residency με δημιουργία παράστασης, 1 σεμινάριο και παράσταση σε δημόσιο χώρο και 5 εκπαιδευτικά σεμινάρια συνέβη για πρώτη χρονιά τον Σεπτέμβριο 2019.

1ο Pocket Dance Festival

Το Pocket Dance Festival είναι ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού, διάρκειας 9 ημερών, που συνέβη για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, 7-15 Σεπτεμβρίου 2019, σε μία προσπάθεια να προωθήσουμε την τέχνη του σύγχρονου χορού στην πόλη. Ήταν μια πρωτοβουλία των Βίκυ Αγγελίδου, Νατάσσα Αραμπατζή και Αλέξανδρου Γκουντινάκη, με την βοήθεια εθελοντών και επαγγελματιών, καλλιτεχνών και μη, καθώς και την στήριξη και χρηματοδότηση πολλών ιδιωτών της πόλης. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του καλλιτεχνικού χώρου Studio 29A και σε συνεργασία με αυτό.

Στο σύνολο 51 Χορογράφοι και Χορευτές από 15 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους σε περίπου 300 θεατές στο σύνολο. Πραγματοποιήθηκαν 5 εκπαιδευτικά σεμινάρια από 6 εκπαιδευτικούς με περίπου 50 συμμετέχοντες. Για την υλοποίηση του φεστιβάλ η οργανωτική ομάδα συνεργάστηκε με περίπου 30 συντελεστές και σπόνσορες της πόλης και την βοήθεια 10 εθελοντών.

Η σημαντικότητα του εγχειρήματος.
Τα αμιγώς φεστιβάλ χορού, και ειδικότερα του σύγχρονου, γίνονται πάντα σπασμωδικά στην Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει, ή δεν έχει αντέξει να υπάρξει ένα φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην πόλη. Ο σύγχρονος χορός ωστόσο είναι μια τέχνη που μπορεί να ενώσει πολλές άλλες τέχνες και κοινωνικές ομάδες. Ως εκ τούτου θεωρούμε σημαντικό να στηριχθεί ένα ετήσιο φεστιβάλ σύγχρονου χορού, ώστε να καταστεί βιώσιμο και να διατηρηθεί στον χρόνο.
Η τέχνη, και ειδικότερα η τέχνη το σώματος και της κίνησης, είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία μοιράσματος, ανάπτυξης της δημιουργικότητας, και αλληλεπίδρασης της κοινότητας στην οποία ζούμε.

Αξίες & Στόχοι
Καλλιτεχνική Αξία. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν επαγγελματίες χορευτές, χορογράφοι και διδάσκοντες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ διεξήχθησαν τα “Pocket Nights”, συναντήσεις των καλλιτεχνών εκτός του χώρου του Φεστιβάλ, ώστε να δημιουργηθούν σχέσεις και καλλιτεχνικές/πολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ των καλλιτεχνών.
Κοινωνική Αξία. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σεμινάριο και παράσταση σε δημόσιο χώρο (Πλ. Εμπορίου) στα πλαίσια του οποίου διεξήχθη Ιστορική και Φωτογραφική έκθεση με στόχο να αναδείξει ένα μέρος της ιστορίας της πόλης. Επίσης, το Φεστιβάλ διατήρησε εισιτήριο Ελεύθερης Συνεισφοράς, ώστε να κάνει τις παραστάσεις χορού προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.
Οι στόχοι του Φεστιβάλ μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:
⦁ Να αναδειχθεί ο σύγχρονος χορός στο κοινό της πόλης.
⦁ Να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης, ανταλλαγής και συνεργασίας.
⦁ Να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες της πόλης και του εξωτερικού.
⦁ Να εμπλακεί το κοινό και οι κοινότητες της πόλης στην δημιουργική διαδικασία.
⦁ Να προκαλέσουμε τους χορογράφους της πόλης στην δημιουργία παραστάσεων σύγχρονου χορού.
⦁ Να δώσουμε την ευκαιρία σε επαγγελματίες/σπουδαστές/ερασιτέχνες χορού να παρακολουθήσουν ποιοτικά σεμινάρια.
⦁ Να εμπνεύσουμε καλλιτέχνες ώστε να δημιουργήσουν φεστιβάλ και καινούριες εστίες συνάντησης.
⦁ Να γίνουμε φορέας στήριξης της δημιουργικής διαδικασίας.
⦁ Να βγάλουμε τον χορό στους δημόσιους χώρους.

An international dance festival in Thessaloniki, Greece containing 17 pocket size performances, 1 residency performance creation, 1 site specific workshop & performance and 5 training workshops, was born in September 2019.

1st Pocket Dance Festival

Pocket Dance Festival is an international contemporary dance festival that first took place in Thessaloniki, 7-15 of September 2019, in order to promote the art of contemporary dance in the city. This was an initiative of Vicky Angelidou, Natassa Arabatzi and Alexandros Gkountinakis, supported by volunteers, professionals, artists, enterprises and private fundings. The festival took place in collaboration with and supported by Studio 29A art space.

Technical Characteristics of the Theatre

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις Σκηνής: 9,5 x 12 (ωφέλιμο φωτιστικά 8,5 x 10)

Πάτωμα: Laminate

Θέσεις θεατών: 80

Χώρος Παρασκηνίων όπισθεν της σκηνής

 

 

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

14 LED, 6 PAR 1000W

Ημιαυτόματη Κονσόλα, 4Χ24 μνήμες

 

 

ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Απλός μίκτης 2 καναλιών

Αυτοενισχυόμενη κονσόλα 6 καναλιών

2 Ηχεία

1 μόνιτορ

1 μικρόφωνο

 

ΑΛΛΑ

Δυνατότητα Προτζέκτορα  

STAGE
Stage dimensions: 9,5m x 12m (useful lit area 8,5m x 10m), Floor: Laminate
Spectator seats: 80
Backstage area behind the stage

LIGHTING EQUIPMENT
14 LED, 6 PAR 1000W
Semiautomatic console, 4Χ24 memories

SOUND EQUIPMENT
2 Speakers
1 monitor
1 microphone
Simple mixer 2 channel
Self-amplified console 6 channel

OTHER
Projector use capability

Copyright © 2020 Pocket Dance Festival — Scribbles WordPress theme by GoDaddy